Åbjøra Sør

Ca. 60.000 dekar sammenhengende jaktterreng og gode fiskemuligheter.

Jakt Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Åbjøra Sør kort oppsummert

  • Stort og variert jaktterreng
  • Stor hytte med god standard
  • Enkel adkomst – storslåtte naturopplevelser

Jakt

Et ca. 60,000 daa. stort, sammenhengende jaktterreng tilbys med utgangspunkt i hytta Bruksbo. Åbjøravassdraget i Bindal er en hel verden med variert og storslagen natur, rikt på fisk og vilt. Det er ikke lenger noen fast bosetting i Åbjøraområdet, og det finnes ikke andre hytter i jaktterrenget.

Hvis hele terrenget utnyttes, kan det jaktes med 6 gevær. Jakten er eksklusiv frem til 24.09. Jaktterrenget strekker seg fra 100-1000 moh. Hytta ligger 90 moh.

Prisen gjelder for opp til 4 jegere med 2 hunder, eller 6 jegere uten hund.

Hytta ligger like ved Åbjørvatnet med flott utsikt mot nedre ende av vatnet. Hytta på ca 110 m2, har 5 soverom med totalt 10 sengeplasser. Bilvei helt frem til døren.

Lirype

Bestanden av lirype har vært grei den senere tid, men bestanden svinger selvsagt fra år til år. Jaktområdet har totalt ca. 10,000 da. lirypeterreng. Store deler av terrenget ligger i lier opp fra Åbjørvatnet. Terrenget egner best seg for opp til 2 hunder.

Skogsfugl

I tillegg er det ca. 5,000 da. blandingsterreng for skogsfugl og lirype. Bestanden har vært brukbar de senere år, men varierer en del fra år til år.

Fjellrype

Forøvrig er det store fjellområder med god fjellrypejakt. Bestanden har vært god de senere år. Det er tøff oppstigning, og man må regne ca 45 minutters oppklatring for å komme seg inn i fjellrypeterrenget. Vel inne i fjellet er terrenget mer lettgått. Det anbefales å ta med telt for på den måten kunne utnytte hele jaktterrenget, hvis været tillater det.

Andre opplysninger

Det felles også noe hare i terrenget. Hvis man kommer over hare, rev, ravn, kråke eller mår er det tillatt å jakte også på disse. Det er også en del jaktbare andefugler i området, spesielt i løpet av den første jaktuken. Åbjøravassdraget er fiskerikt med ørret og røye. I Åbjørvatnet er det først og fremst garnfiske, der fisken er av meget god kvalitet. Snittvekta ligger på ca. 200 gram. Det er tatt ørret på over 4 kg.

Om vinteren er det godt isfiske i Åbjørvatn. Fiskeretten gjelder fra terskel ved utløpet av Åbjørvatn og opp til utløpet av Åbjøra i øvre ende av Åbjørvatn. Det er flere fjellvann inne på jaktterrenget.

På grunn av fare for sykdomssmitte er det ikke tillatt å sette medbragte garn, men garn lånes ut ved adkomst.

Det er ikke mobiltelefondekning ved hytta, men så vidt enkete steder på fjellet på telenors nett.

Kartreferanse: M711: NR.1824 I og IV og 1825 III. Og så vidt noe på 1825 II.

Beliggenhet

Oldtidsfunn og gravhauger viser at her har det vært bosetting helt siden Vikingtiden. Kanskje var det fredløse som først søkte tilflukt til denne avsidesliggende dalen? Så fant de at naturressursene var store med skog og vilt, med store velegnede områder for korndyrking, beitemarker og gode fiskevann. Men først i år 1611 finner vi den første brukeren vi kjenner ved navn. Deretter bodde det folk fast på gården helt frem til 1954. Det gamle våningshuset står fortsatt, men våre gjester bor på en moderne hytte på den samme innmarken.

Området innover Åbjørdalen er lett å ta seg fram i med bruer over Kvennelva og Kjerringdalselva, og det er flåte på kabeltrekk over elva ovenfor Gardsfossen. En gammel traktorvei fra tømmerfløtningens tid går fra båtstøen og ca. 5 km. innover dalen til Kjerringdalselvas utløp. Den er lett å gå, og det er til dels mulig å bruke medbrakt sykkel. Vanligvis er det godt med multer og andre bær på sensommeren i Åbjøra.

Les mer om historien til Åbjøra

Boforhold

Bruksbo er ca 100 m2 og har høy standard med solcellestrøm og innlagt vann. Den har en idyllisk beliggenhet og passer for opp til 10 personer. Det er bilvei helt frem til hytten. 

Hytten inneholder stue, kjøkken med langbord, fem doble soverom, vaskerom med dusj, separat uthus for ved og med dobbel utedo. Terrasse og utvendig bålplass.  

Se "Viktig informasjon for Bruksbo" nederst på denne side for ytterligere detaljer. 

Priser

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon!

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til fire jegere med to hunder eller seks jegere uten hund.
NYTT i 2021: Det kan også jaktes med hund i andre jaktuke!

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt

Viktig informasjon for Bruksbo

Ankomst og veibeskrivelse

Dersom ikke annet er avtalt: Kom til vårt kontor i Sørfjordveien 10, 7980 Terråk. Når du har fått utlevert nøkkel, kan du kjøre videre til Åbjørvatn 

Google maps tar deg til avkjørselen til Bruksbo. Ta til høyre og kjør 100 meter frem til hytten. For å få oversikt over området, anbefaler på det sterkeste å åpne dette kartet i Google maps appen. Dersom du laster ned offline, har du detaljert kart over grunner i Åbjørvatnet og flere fjellstier tilgjengelig under oppholdet. Grunnkartet til Google er ganske dårlig, så vi anbefaler at du benytter offline kart fra Norgeskartet i tillegg. Appen er best.

Avstander: Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km fra parkeringsplassen

Fasiliteter
  • Båt med påhengsmotor og bensin i Åbjørvatn
  • 10 faste sengeplasser pluss sovesofa
  • 10 sett med dyne/pute 
  • Solcelleanlegg med  12+230V uttak 
  • Propankjøleskap, propankomfyr med 4 bluss
  • Gryter, kopper og kar til 10 personer
  • Dobbel Utedo
  • Dusj
  • Flytevester 70-90kg ved parkeringsplassen
  • Det er normalt bra med blåbær, tyttebær, multer, kantarell og piggsopp i området (sesongavhengig)

Inkludert i prisen: Båt, bensin, propan, ved, såpe, dopapir og andre forbruksartikler

Ikke inkludert i prisen: Sengetøy, vask ved avreise

Fiskeplasser etc.

Norgeskart gir deg gode kart og flybilder. Det er mulig å laste ned Norgeskartappen slik at du får offline kart under oppholdet. 

Dersom du åpner Google Earth med denne lenken, får du et kart med mye informasjon, inkludert stier i fjellet. Du bruker mus i kombinasjon med CTRL- eller ALT-tasten for å håndtere kartvisningen. Velg "din hytte" i Innholdsmenyen for å få 3D-visning fra området. 

Strøm/vann/gass

Dette punkt er for teknisk interesserte eller dersom dere mot formodning får tekniske problemer under oppholdet

Det er ikke mobildekning ved hytten, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med Telenor: knappe 10 minutters kjøring fra parkeringsplass. Dekning med Netcom: ca 30 minutters kjøring fra parkeringsplass.

Strømsystem:

1400W solcellepanel. Det er mulig å koble seg på 230V med begrenset batterikapasitet i kassen på baksiden av hytten. Strømaggregat for lading av batterier ved behov. Strøm brukes til å drifte vannsystem og lys. Dersom dere har problemer:

  1. Sjekk om forbrukssikringene eller batteriet er skrudd av
  2. Sjekk om det er strøm på batteriet. Det skal lyse grønt på blå inverter.
  3. Dersom du mangler strøm: Fyll bensin på aggregat i vedskjulet og start det manuelt. La det gå ca. 6 timer.

Vannsystem:

Hele systemet er automatisk og består av en 230V trykkpumpe nede ved elven og en propanbereder som varmer opp vannet når man tapper varmtvann. Dersom dere har problemer:

  1. Sjekk at 230V inverter er påskrudd og gir strøm (grønt lys)
  2. Sjekk at vannpumpen er påskrudd
  3. Dersom det kommer vann, men at det ikke blir varmt:
    1. Sjekk om det er gass
    2. Trykk inn termosikring på toppen av berederen

Propan:

Propan benyttes til å varme vann samt til koking.

    • Ved propanflaskene er det en flaskevelger. Grønt: Ikke gjør noe. Rødt: Bytt den flasken som er tom og vri pil mot den flasken det er minst i. Ikke bytt flasker som ikke er tomme.

  • Bytte av propanflasker: Skru av gassen med vippebryter på ventilen. Ventil løsnes ved å løfte opp den svarte ringen. Ny flaske monteres ved å klemme sort ring oppover, presse regulator ned på ny flaske og presse ned den svarte ringen for å låse. Når flasken er korrekt montert skal det være mulig å løfte flasken etter regulatoren. Ekstra gassbeholdere står i uthuset. Ta med tomme gassbeholdere tilbake over Åbjørvatn og plasser de i naustet ved bilen.