Bruksbo

Bruksbo ligger for seg selv ved utløpet av Åbjørvatn i Åbjøravassdraget. Nærmeste gode fiskeplass er 20 meter fra hytten.

Fiske Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Bruksbo kort oppsummert

  • Pakkeløsninger: familieleie uten båt, innlandsfiske med båt og laksefiske
  • Komfortabel hytte med 10 sengeplasser
  • Perfekt kombinasjon av enkel adkomst og storslått natur
Presentasjonsvideo

Innlandsfiske, laksefiske og turmuligheter

Innlandsfiske

Åbjørvatnet nås lett fra hytta. Vannet har grunne partier på vestsiden og dype partier på østsiden. Ved utløpet av Åbjøra i øvre ende av vatnet er det grunt og fint å fiske fra båt. I vatnet fiskes det både med sluk og flue. Dorging med sluk gir ofte godt resultat, men også å ankre opp båten og fiske med flue eller sluk/spinner er gode metoder. Fisk opp mot 1,5 kg er ikke uvanlig og det er tatt ørret på over 4 kg i vannet. Snittvekta ligger rundt 250 gram og fisken er av god kvalitet. Det er også en tett bestand av røye i Åbjørvatnet. Større eksemplarer finnes, men røya er ofte i størrelsesordenen «steikfisk».

Fiskeretten gjelder også for en rekke skog- og fjellvann. Noen er enkle å nå mens andre krever en lengre gåtur i tildels bratt terreng. For ivrige fjellfiskere anbefaler vi Nilsfinntjørnin, Kjerringsdalstjørna, Flåtjørna og Skarstadfuglvatnet. De som ønsker lett tilgjengelig innlandsfiske med mye og bitevillig fisk kan prøve lykken i Glømvatna, Hemmingslitjønna eller Sandskartjørna i tillegg til Åbjørvatnet. Det er også muligheter for å prøve fiskelykken i Terråkmarka. Her er det flere gode fiskevann som egner seg både for familiefiskere eller fluefiskere.Vi har selvsagt noen ekstra gode tips til fiskevann som kan røpes over en kaffekopp ved ankomst.

Sjøørret- og laksefiske

Fiskeretten gjelder for en omlag 7 km lang strekning av Åelva (avhengig av når det er på sesongen). Vi har tilgang på en øvre og nedre sone, og hva som inngår i laksefisk-prisen styres av tidspunkt på sesongen. Elva har for tiden en av de sterkeste gytebestander av laks og sjøørret i Nordland og flere av de beste fiskeplassene i elva ligger langs denne strekningen. Det tas hvert år både stor sjøørret og laks i elva som egner seg godt for enhånds fluefiske og lett spinfiske. På høy vannføring er det en fordel med tyngre utstyr både for flue- og spinfiske. Laksetrappen som ble bygget i Åelva i 2000 gjør at det nå går opp laks og sjøørret til Åbjørvatn og Åbjøra. Det er muligheter for å få anadrom fisk i vatnet og Åbjøra, men inntil videre praktiserer vi fang og slipp anadrom fisk i denne delen av vassdraget.

Gjester ved Bruksbo har fiskerett i Terråkelven som ligger ca. 40 minutters kjøring unna. Terråkelva er lett tilgjengelig fra vei eller opparbeidet sti og er et godt lavterskeltilbud for den som ønsker å prøve seg på sjøørret og laksefiske. Det tas også både grov sjøørret og laks i elva slik at de mer erfarne fiskerne bør også kjenne sin besøkelsestid. En tur i Terråkelven kombineres perfekt med en handletur på COOP’n.

Fiskesesong Åelva: 1. juni – 31. august. Laks nedre elv: 1. juni til 30. juni. Øvre elv: 15. juni til 15. juli. Sjøørret og sjørøye: 1. juni til 31. august.

Turmuligheter

Området egner seg godt som utgangspunkt for turer i både nærområdet og i fjellet. Hytta er praktisk og passer godt for barnefamilier med alt på ett plan og soverom i samme del av hytta. For de som ønsker å drive med bærplukking, sjøfiske (båt må leies), eller padling er Bruksbo et godt utgangspunkt. Det finnes både lette ruter i fjellet og tyngre ruter, samtidig finner man egnede ruter som passer de yngre med en fin kombinasjon av lettgått terreng, fint rekrutteringsfiske og fine områder for bær- og sopplukking.

Fiskeregler Åbjøravassdraget

Fisketid
  • Åbjøra og i garnforbudssoner i Åbjørvatn: 1.6.-14.9.
  • Åbjørvatnet utenfor garnforbudssoner: 1.1.-31.12.
Kvoter (sesong per fisker)
  • Ørret: I elven Åbjøra skal all ørret over 30cm settes tilbake. Fritt uttak av fisk under 30cm.
  • Sjøørret og laks er fredet i Åbjørvatn og Åbjøra m/sideelver.
Redskap
Det er ikke tillatt med markfiske i Åelva eller Åbjøra. I Åbjøra er det kun tillatt å fiske med flue hvor fluesnøret utgjør kastevekten. Kroker skal være mothakeløse, eller med nedklemt mothake, og kun tillatt med maksimalt 2 kroker på fiskesnøret.I Åbjørvatnet (utenfor garnforbudssonene) er det tillatt å fiske med mark, sluk, spinner flue etc.Ved fiske i Åbjøra skal målebånd og knuteløs håv medbringes. Garnfiske i Åbjørvatn og utvalgte fjellvann kan tillates etter særlig avtale med Plahtes Eiendommer.
Annet
Gjester ved Åbjørstua har enerett på fisket i Åbjøra fra garnforbudssonen ved utløpet av Åbjøra og opp til Trongen. Gjester ved Kalvkru har enerett i Kalvkruvatn og ned til Trongen.
Fiskeregler for øvrige vassdrag på Plahtes Eiendommer

Beliggenhet

Åbjørvatnet er et av de vakreste stedene på eiendommen. Hytten ligger ca 1 km fra det nedlagte gårdsbruket Granbostad, som på tross av sin avstand til sivilisasjonen likevel var en av storgårdene i bygda. Der er gravhauger i området, og i gamle dager ble det bygget båter her, som ble delvis båret, delvis fløtet nedover Åelva til fjorden.

Beliggenheten gjør det enkelt å utnytte store naturområder, både rett ut fra hytten, eller ved at man kjører bil noen minutter for å få lettere adkomst til gode fjellvann eller laksefiske i uberørt natur.

Les mer om historien til Bruksbo

Boforhold

Bruksbo en av våre største hytter og har høy standard med solcellestrøm og innlagt vann. Den har en idyllisk beliggenhet og passer for opp til 10 personer. Det er vilvei helt frem til hytten. 

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Ca 100 m2 inkl. stue, kjøkken, fem doble soverom, vaskerom med dusj, separat uthus for ved utedo. Terrasse og utvendig bålplass. 

Møbler og fasiliteter: Sofagruppe, langbord med 12 sitteplasser. Dyner og puter til 10 personer.  Det ene soverommet har ovn og kan benyttes til tørkerom. 

Teknisk: Kraftig solcelleanlegg med 12V/230V. LED-lys. Strømaggregat.  Vannpumpe med trykktank. Dusj. Automatisk propanvarmer for oppvarming av vann.  Propankomfyr med stekeovn, propankjøleskap. 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: En 14” Pioner active båt med påhengsmotor. Ekstra båt kan ordnes etter nærmere avtale. Bensin samt flytevester 70-90 kg ligger i naust ved parkeringsplassen. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Sengetøy eller sovepose med putetrekk, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander: Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km.

Utlevering av nøkkel: Nøkkel finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt samt ikke minst møtested i god til før ankomst.

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør til Åbjørveien 621, 7980 Terråk i navigator: Ta av til høyre ca. 100 meter før dere treffer Åbjørvatn. 

Nærmeste nabo: Åbjørneset ca 1 km, Granbostad ca 5 km.

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: 1825 II og III.

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet.

Det er ikke mobildekning ved hytten, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med Telenor: knappe 10 minutters kjøring. Dekning med Netcom: ca 30 minutters kjøring.

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Gjelder per uke. Kontakt oss etter booking for å spesifisere hvilke hytteløsning dere ønsker.
Innlandsfiske (med båt i Åbjørvatn): 31/5 – 14/6: Kr. 14.500,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 300,- ved 6 gjester.

14/6 –6/9: Kr. 18.500,-

Tilsvarer en døgnpris per person på ca 450,- ved 6 gjester.

Laksefiske (Åelva og Terråkelva): 14/6 – 28/6: Kr. 29.500,-

Tilsvarer en døgnpris per man på ca. 900,- ved 4 personer (fire stenger).

28/6 – 12/7: Kr. 34.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på ca. 1050,- ved 4 personer (fire stenger).

12/7 – 30/8: Kr. 29.500,-

Tilsvarer en døgnpris per person på ca. 900 ved 4 personer (fire stenger).

Familieutleie (båt i Åbjørvatn ikke inkludert)

Ta kontakt for familiepris og for større reisefølger!

Ta kontakt via e-post, kontaktskjema eller ring tlf 904 01 799 for mer informasjon.

Inkluderer:

Hytte, fiskerett i to lakseelver (avhengig av valg av prisløsning) og en rekke fiskevann, båt med motor i Åbjørvatn (Innlandsfiske), bensin, ved, propan, forbruksartikler etc.

Prisen gjelder for opp til 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på kr. 2000,- pr. pers. pr. uke. For laksefiskeprisen inkluderer det fiskekort for 4 personer i 7 dager, men det kan medbringes to personer i følget som ikke fisker (totalt 6 personer), pris tilkommer utover 6 personer. Familieleie tar utgangspunkt i 8 personer.

Hvis man bestiller i web-booking velger man automatisk innlandsfiske. Ta kontakt hvis man skal ha Laksefiskepakken eller Familieleie.

Bestilling

Sjekk tilgjengelighet og bestill online via linken under. Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss.

Bestill her Ta kontakt

Teknisk gjennomgang

Gjennomgang av all informasjon som trengs før ankomst.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.