Urvold

Urvoldvassdraget regnes for å ha en av de desidert tetteste gytebestand av sjøørret i Norge.

Fiske Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Urvold kort oppsummert

  • Eksklusiv fiskerett i Urvoldvassdraget
  • Komfortabel hytte med 6 sengeplasser
  • En helt unik naturopplevelse
Presentasjonsvideo

Fiske

Urvoldelven renner rett forbi hytta, og er lakseførende opp til ca 500 meter ovenfor hytta. Det øverste parti av elven er stri, men med noen fine plasser for fluefiske. Etter ca 500 meter blir elven roligere, og får deretter en lang kulp på ca 200 meter med svært klart vann. Under gytingen i oktober har vi registrert oppunder 1000 gytefisk i dette partiet av elven. Deretter blir elven igjen striere før den renner ut i Urvoldvatnet. Øvre elv er å regne som en flomelv, hvor nedbør og vannstand i elven vil definere hvor fiskbar elven er. Lite vann er vanskelig og begrenset, mens middelvannføring og flomføring er godt egnet. Ved høy vannstand kan man fiske store deler av øvre elv uten problemer.

Sjøørret, laks og sjørøye

Gjester ved Urvold har enerett til fiske i Urvoldelven, oppstrøms for Urvoldvatnet. Her går både sjøørret og laks, men også en og annen sjørøye. Hoveddelen av sjørøya  fanges i Urvoldvatnet. Vassdraget er sterkt dominert av sjøørreten, men det tas hvert år flere laks. Urvoldelva er krystallklar og gir en helt spesiell og intim fiskeopplevelse. Her er det gode muligheter for å snike seg elvelangs og kikke seg ut enkeltfisk man ønsker å fiske på. Vassdraget egner seg godt til enhånds fluefiske eller lett spinfiske. Vannstanden i elva svinger svært raskt og partiet ovenfor hytten fisker klart best på høyere vannføring. Er det lite vann i elven stiller det seg opp store mengder fisk ved innløpsoset i Urvoldvatnet og venter på høyere vannføring. En skikkelig hotspot! Gjester ved Urvold disponerer 3 båter i Urvoldvatnet. Tidlig i sesongen kan det være verdt å ta turen ned til fjorden for å fiske i og i nærheten av elveoset. PS! Gjester ved Ureidet har enerett på fiske på den nordlige siden av Ureideelven og elveoset.

Det er også mulig å kjøpe fiskekort i Åelva, ca. 15min kjøring fra Urvold. Åelva er en større elv med en større andel laks sammenlignet med Urvold. Døgnkort ca. 300,-.

Gjester ved Plahtes Eiendommer har også fiskerett i Terråkelva som ligger ca 35min kjøring fra Urvold. Her er det muligheter for både stor sjøørret og laks.

Innlandsfiske

Det er flere gode fiskevann i området. Både fjellvann og skogsvann. Man skal ikke lengre opp enn 300moh før man er oppe i «høyfjellet» hvor vannet er blankt og fisken er feit og fin. Fra Urvoldhytta kan man for eksempel ta seg opp til Skavvatnet hvor ørreten når størrelser på opptil 3 kilo. Trollskarvatna er andre populære fiskevann i nærområdet. Ønsker man å fiske i vann med enklere adkomst er Nedre Glømvatn og Sandskartjønna gode alternativer. Det er også muligheter for innlandsfiske på andre steder av eiendommen som f.eks. Terråkmarka.

Fiskeregler Urvoldvassdraget

Fisketid
  • Ørret: 1.6. – 14.9.
  • Røye: 1.7. – 31.8.
  • Laks: 1.7. – 15.8.
Kvoter (sesong per fisker)
  • Ørret: 5
  • Røye: 1
  • Laks: 1
Hver fisker har kun lov til å avlive én (1) ørret fanget i øvre elv, oppstrøms Urvoldvatnet per sesong. Røye er fredet i øvre elv.
Redskap
Tillat redskap er flue, sluk, spinner og wobbler.I perioden 01/8 – 14/9 er det kun tillatt å fiske med flue, hvor fluesnøret utgjør kastevekten, i Urvoldelven (oppstrøms vatnet).
Annet
All sjørøye over 40cm skal settes tilbake. All sjøørret og laks over 60cm skal gjenutsettes.
Fiskeregler for øvrige vassdrag på Plahtes Eiendommer

Beliggenhet

Noe av det spennende med Bindal er at naturen er så allsidig. Noen få km. inn fra det frodige og åpne landskapet i Åbygda og i like kort avstand til Tosenfjorden, er du inne i Urvold. Her opplever du en helt annen verden, og kan vanskelig skjønne at folk har livberget seg på en så liten og avsidesliggende plass. Fjellene reiser seg nesten truende rundt deg på alle kanter og det tar litt tid før du skjønner hvor elveløpet har funnet veien ut igjen. Storslagent, variert og vakkert er det her, et godt utgangspunkt for fjellturer og spennende jakt og fiske for de som liker at omgivelsene ikke er velfriserte og uten utfordringer. Det er lenge siden gården ble fraflyttet og våningshuset var for dårlig til å la seg restaurere. I stedet ble det satt opp en moderne hytte på de gamle tuftene

I gammel tid var det bare gangstier som forbandt Urvold med omverdenen. Nå kjører du bil helt frem på en skogsbilvei som slutter rett forbi hytta. Det er flere kilometer til nærmeste nabo.

Les mer om historien til Urvold

Boforhold

Urvold ligger ved øvre elv i et vernet vassdrag, langt fra nærmeste nabo. Det er bilvei frem til døren. Hytten har god standard med solcellestrøm og innlagt vann, og passer for opp til 6 personer.

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Hovedhytte ca. 45 m2 med to doble soverom. Kjøkkenkrok, , spisebord med stoler og sofagruppe. Separat uthus med vedfyrt badstue/tørkerom og dusj. Vedskott. Utedo. Naust ved Urvoldvatn.

Møbler og fasiliteter: Godt utstyrt kjøkken med kjøleskap og propankomfyr med stekeovn.  Sofagruppe som kan omgjøres til dobbeltseng,  kjøkkenbord med stoler. 

Teknisk: Kraftig solcelleanlegg med 12V/230V. LED-lys. Strømaggregat for lading av batterier. 230V Vannpumpe med trykktank. Automatisk propanvarmer for oppvarming av vann.  Propankomfyr, propan kjøleskap. 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: Tre robåter i Urvoldvatn. Robåt i Repavatn. Mulighet for å leie båt i Glømmen. Flytevester 70-90 kg ligger i naust ved vannet. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Sengetøy eller soveposer med putetrekk, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander:Til Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km fra hytten. 

Utlevering av nøkkel: Nøkkel  finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt samt ikke minst møtested i god til før ankomst.

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør til Urvollveien 976, Terråk. 

Nærmeste nabo: Ureidet ca. 3 km.

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: 1825 III og litt på 1825 II

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter, noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med seg sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet dersom dette blir bestilt i god tid.

Det er marginal mobildekning ved hytten. OK dekning enkelte steder på vannet og oppe i fjellet. 

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Gjelder per uke (lørdag – lørdag, for opptil 6 personer)

31/5 – 14/6: Kr. 22.500,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 465,- ved 6 gjester.

14/6 – 9/8: Kr. 32.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 670,- ved 6 gjester.

Mot et tillegg i pris på 4000,- utvides eneretten på fisket til å gjelde hele anadrom strekning av vassdraget (Ureidet, Urvoldvatnet og øvre elv).

9/8- 15/9: Kr. 37.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 775,- ved 6 gjester.

I perioden 14/8 – 15/9 er enerett på fisket i hele anadrom strekning av vassdraget (Ureidet, Urvoldvatnet og øvre elv) inkludert i prisen.

I Perioden 13/8 – 15/9 er det mulig å bestille kortere opphold på henholdsvis. 3 og 4 dager med følgende priser:

Lørdag – Onsdag: 19.000,-
Onsdag – Lørdag: 14.500,-

Ta kontakt på epost eller telefon for bestilling av opphold på 3 eller 4 dager i perioden 15/8-09/9

Inkluderer:

Hytte, sengetøy, fiskerett, tre båter i Urvoldvatnet (fem båter ved leie av hele vassdraget), ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på kr. 2000,- pr. pers. pr. uke.

Bestilling

Sjekk tilgjengelighet og bestill online via linken under. Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss.

Bestill her Ta kontakt

Teknisk gjennomgang

Gjennomgang av all informasjon som trengs før ankomst.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.