Granbostad

Granbostad ligger langt fra allfarvei og var en av de største gårdene i Bindal frem til fraflytting på 1960 tallet.

Fiske Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Granbostad kort oppsummert

  • Attraktiv innlandsfiske eller hytteopphold for familien
  • Stort og flott feriehus med utsikt over Åbjørvatnet
  • Enkel adkomst og storslåtte naturopplevelser
Presentasjonsvideo

Fiske

Innlandsfiske

Åbjørvatnet nås lett fra hytta. Vannet har grunne partier på vestsiden og dype partier på østsiden. Ved utløpet av Åbjøra i øvre ende av vatnet er det grunt og fint å fiske fra båt. I vatnet fiskes det både med sluk og flue. Dorging med sluk gir ofte godt resultat, men også å ankre opp båten og fiske med flue eller sluk/spinner er gode metoder. Fisk opp mot 1,5 kg er ikke uvanlig og det er tatt ørret på over 4 kg i vannet. Snittvekta ligger rundt 250 gram og fisken er av god kvalitet. Det er også en tett bestand av røye i Åbjørvatnet. Større eksemplarer finnes, men røya er ofte i størrelsesordenen «steikfisk».

Fiskeretten gjelder også for en rekke skog- og fjellvann. Noen er enkle å nå mens andre krever en lengre gåtur i tildels bratt terreng. For ivrige fjellfiskere anbefaler vi Nilsfinntjørnin, Kjerringsdalstjørna, Flåtjørna og Skarstadfuglvatnet. De som ønsker lett tilgjengelig innlandsfiske med mye og bitevillig fisk kan prøve lykken i Glømvatna, Sandskartjørna, Hemmingslitjønna, Austerengtjønna og lomlitjønna i tillegg til Åbjørvatnet. Det er også muligheter for å prøve fiskelykken i Terråkmarka. Her er det flere gode fiskevann som egner seg både for familiefiskere eller fluefiskere.

Vi har selvsagt noen ekstra gode tips til fiskevann som kan røpes over en kaffekopp ved ankomst.

Turmuligheter

Med utgangspunkt i Granbostad har man et utall av turmuligheter både i nærområdet eller i regionen. Vandretur innover Åbjørdalen, tur til Granbostadfjellet, Nova eller Glømtind er flotte turer i nærområdet. Det er finnes også godt med «ti-på-topp» turer i Bindal, for ikke å glemme en tur til det 1058 moh. høye Heilhornet som ligger en 45 minutters kjøring fra Granbostad. Hvis man ønsker kan Granbostad fungere som en sentral base for dagsutflukter til både Vikna, Ytre Namdal, Brønnøysund (torghatten) eller Leka.

I fjellheimen rundt Granbostad finner man også generelt svært godt med blåbær, krekling og multer. Sensommeren byr på store mengder bringebær og bjørnebær i umiddelbar nærhet til hytta. For ikke å glemme at området rundt Granbostad og Åbjørvatnet har store årlige forekomster av kantareller – det at Bindalinger hvalfarter til området vitner til gode forekomster.

Hvis man kunne tenkt seg en dag med havfiske er Tosenfjorden og Bindalsfjorden ypperlig for godt havfiske. Stor sei og lyr, makrell, hyse og kveite er velkjente arter å finne i fjorden. 23 fots båt med 150 hester med styrehus og ekkolodd/kartplotter er mulig å leie på dagsbasis for de som ønsker en tur på fjorden.

Gjester ved Granbostad har fiskerett i Terråkelven som ligger ca. 40 minutters kjøring unna. Terråkelva er lett tilgjengelig fra vei eller opparbeidet sti og er et godt lavterskeltilbud for den som ønsker å prøve seg på sjøørret og laksefiske. Det tas også både grov sjøørret og laks i elva slik at de mer erfarne fiskerne bør også kjenne sin besøkelsestid. En tur i Terråkelven kombineres perfekt med en handletur på COOP’n. Husk at man må løse fiskeravgift før man fisker anadrom fisk.

De som ønsker å fiske laks i Åelva, kan skaffe kort via Inatur og kortene koster omlag 300,- døgnet.

Fiskeregler Åbjøravassdraget

Fisketid
  • Åbjøra og i garnforbudssoner i Åbjørvatn: 1.6.-14.9.
  • Åbjørvatnet utenfor garnforbudssoner: 1.1.-31.12.
Kvoter (sesong per fisker)
  • Ørret: I elven Åbjøra skal all ørret over 30cm settes tilbake. Fritt uttak av fisk under 30cm.
  • Sjøørret og laks er fredet i Åbjørvatn og Åbjøra m/sideelver.
Redskap
Det er ikke tillatt med markfiske i Åelva eller Åbjøra. I Åbjøra er det kun tillatt å fiske med flue hvor fluesnøret utgjør kastevekten. Kroker skal være mothakeløse, eller med nedklemt mothake, og kun tillatt med maksimalt 2 kroker på fiskesnøret.I Åbjørvatnet (utenfor garnforbudssonene) er det tillatt å fiske med mark, sluk, spinner flue etc.Ved fiske i Åbjøra skal målebånd og knuteløs håv medbringes. Garnfiske i Åbjørvatn og utvalgte fjellvann kan tillates etter særlig avtale med Plahtes Eiendommer.
Annet
Gjester ved Åbjørstua har enerett på fisket i Åbjøra fra garnforbudssonen ved utløpet av Åbjøra og opp til Trongen. Gjester ved Kalvkru har enerett i Kalvkruvatn og ned til Trongen.
Fiskeregler for øvrige vassdrag på Plahtes Eiendommer

Beliggenhet

Granbostad er et helt spesielt sted som mange har tatt til sitt hjerte. Gården ligger vakkert til med innmark som skråner ned mot Åbjørvatnet, og har Granbostadfjellet og –fossen i ryggen.

Her har folk livnært seg fra mer enn 1000 år tilbake i tiden. Der er gravhauger i området, og Båtelva, som renner rett bak huset, har særdeles godt drikkevann. I gamle dager ble det bygget båter her, som ble delvis båret, delvis fløtet nedover Åelva til fjorden. De siste brukerne flyttet herfra i 1965.

Les mer om historien til Granbostad

Boforhold

Granbostad er er gammelt våningshus som ligger med vakker utsikt utover Åbjørvatn. Huset har 170 m2 boflate og har en god standard med solcellestrøm og innlagt vann, og passer for opp til 9 personer.

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Tømret våningshus fra ca 1900 med totalt 170 m2 boflate. 1. etasje: stort kjøkken med spisebord, spiskammers, ett soverom, stue, gang, vedfyrt badstue og dusj. 2. etasje: tre doble og ett enkelt soverom samt løsmadrass. Totalt 9 soveplasser. Uthus for ved og med komfortabel utedo. Naust ved Åbjørvatnet.

Møbler og fasiliteter: Godt utstyrt kjøkken. Kjøkkenbord med plass for 10 personer, sofagruppe med salongbord og stoler. Dyner og puter til 9 personer. Innlagt varmt og kaldt vann, vedfyrt badstue/tørkerom, vanlig dusj. 

Teknisk: Kraftig solcelleanlegg med 12V/230V. LED-lys. Strømaggregat for lading av batterier. 230V Vannpumpe med trykktank. Automatisk propanvarmer for oppvarming av vann.  Propankomfyr, elektrisk kjøleskap, Stor vedovn med full størrelse stekeovn. 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: 14 fots Pioner Active med 9,8 Hp motor i Åbjørvatnet. Flytevester 70-90 kg ligger i naust ved vannet. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Sengetøy eller soveposer med putetrekk, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander:Til Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km fra hytten. 

Utlevering av nøkkel: Nøkkel  finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt samt ikke minst møtested i god til før ankomst.

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør til Granbostad 49, Terråk. 

Nærmeste nabo: Det er noen hytter tilhørende lokalbefolkningen i nærheten, men ikke så nærme at de kan ses eller høres fra hytten. 

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: 1825 III og litt på 1825 II

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter, noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med seg sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet dersom dette blir bestilt i god tid.

Det er marginal mobildekning ved hytten. OK dekning enkelte steder på vannet og oppe i fjellet. 

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Gjelder per uke (opptil 6 personer).
31/5 – 14/6: Kr. 14.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på under 320,- ved 6 gjester.

14/6 – 6/9: Kr. 18.000,-

Tilsvarer en døgnpris per person på drøye 350,- ved 6 gjester.

Familieutleie

Ta kontakt for familieleie (uten båt og større grupper). Barn under 14 år regnes ikke med i gruppestørrelse.

Inkluderer:

Hytte, fiskerett på store områder, båt med motor i Åbjørvatn, bensin, ved, propan, forbruksartikler (stearinlys, parafin, toalettpapir, tørkepapir, såpe) etc. Prisen gjelder for opp til 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på kr. 2000,- pr. pers. pr. uke.

Fiskekort i Åelva koster ca. 300/døgn/person.

Båtleie i fjorden koster 650 + bensin per dag. Plass til 5-6 stykker.

Bestilling

Sjekk tilgjengelighet og bestill online via linken under. Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss.

Bestill her Ta kontakt

Teknisk gjennomgang

Gjennomgang av all informasjon som trengs før ankomst.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.