Vassbygda

Store områder med skogsfuglterreng. Vår mest komfortable hytte!

Jakt Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Vassbygda kort oppsummert

  • Vårt beste skogsfuglterreng på 55.000 dekar
  • Vårt mest komfortable hytte
  • Enkel adkomst – store naturopplevelser

Jakt

Et ca 55,000 da stort og variert jaktområde tilbys med utgangspunkt i hytta på Kalbekkvika, sentralt i naturperlen Vassbygda på Sør-Helgeland. Det er også et godt fiske, som gjestene kan benytte. Garnfiske er tillatt på spesielle steder og tider etter avtale. Det er annen bebyggelse i området, men utmarken er uberørt. Skogsbilveier og båt gjør det lett å utnytte store deler av terrenget. Det inngår båt i leien. Jakten er eksklusiv for gjestene som leier terrenget.

Jaktområdet strekker seg fra ca 30-600 moh. Hytta ligger ca 20 moh. Det er bilvei frem til hytta. Avstander til: Buss (Sørnskog) 3 km, post og butikk (Hommelstø) 23 km, Brønnøysund Flyplass ca. 60 km.

Tilbudet gjelder på ukebasis. Det leies normalt ut kun 2 ukers jakt per år. Prisen gjelder for opp til 4 jegere med 2 hunder. Hytta ligger med vakker utsikt 20 m fra Storvatnet i Kalbekkvika. Den er godt utstyrt og har plass til 4-6 personer. Det er innlagt strøm og vann. Et anneks kan benyttes som badstue og tørkerom.

Lirype

Terrenget har ca 20.000 da lirypeterreng. Bestanden har vært brukbar de senere år, men bestanden svinger en del fra år til år. Vi anbefaler terrenget primært for jegere som også er interessert i å jakte på skogsfugl.

Skogsfugl

Det er omtrent 35.000 daa. skogsfuglterreng, hvor 30,000 er tilgjengelig til fots fra hytta eller fra skogsbilveiene i området. Resten er tilgjengelig med båt langs Storvatnet/ Fjellvatnet / Strauman. Bestanden har vært brukbar de senere år. Terrenget egner seg for 3 hunder. Kalbekkvika regnes for å være vårt beste område for skogsfugl, med mye forskjellig skogsfuglhabitat.

Fjellrype

Forøvrig er det en del brukbare områder for fjellrypejakt. Man må regne ca. 45 minutters oppklatring for å komme seg inn i fjellrypeterrenget. Det felles også noe hare i terrenget. Hvis man kommer over hare, rev, mår, ravn eller kråke, er det tillatt å jakte også på disse artene. Jakt på inntil 2 rådyrbukker kan avtales om å inngå i leieavtalen, ved forespørsel.

Det er mange gode fiskevann i området, og vi anbefaler at man også tar med fiskestang. Sjøørret- og laksefiske er tillatt inntil 15.09. og inngår i leien.

Service

Det vil være rent og varmt på hytta når dere kommer, vennligst forlat hytta i samme standard. Det medfølger også i leien en trelavvo ved Søbergsvatn, som ligger midt i lirypeterrenget. Om det ønskes kan det mot tillegg i prisen ordnes med servering av måltider, daglig rengjøring av fellesrom m.m. Guiding og en lang rekke tjenester vil kunne avtales til fast pris. Det er blant annet flere kalkgrotter i området. Båt med motor er til disposisjon i Storvatn/Fjellvatnet, robåt er tilgjengelig i Strauman og i Søbergsvatnet.

Kartreferanse: M 711: Nr. 1825 III og IV.

Beliggenhet

Eidevassdraget var i tidligere tider en viktig ferdselåre ut til fjorden og videre til handelsstedet i tillegg til at fiskeressursene her var en viktig matkilde. Vassdraget har i dag en av landsdelens sterkeste stammer av sjøørret i tillegg til noe laks, i tillegg til gode bestander av ørret og røye. Her blir det tatt gode fangster både i elv og vann hvert år.

Vassdraget, som har sin start i Brønnøy kommune og med mesteparten i Bindal kommune, har et nedslagsfelt på ca 100 km2 Vassdraget er ikke påvirket av vassdragsutbygging. I fiskeperioden er «vanlig» vannføring ca 4 m3 ved utløpet av Fjellvatnet ved Øvereidet. Vassdraget responderer raskt på nedbør, og vannføringen svinger derfor en del gjennom sesongen avhengig av nedbørsmengde. Vassdraget forvaltes gjennom driftsplan som sikrer god reproduksjon og bærekraftig uttak av fisk.

Kalbekkvika ligger i naturskjønne omgivelser midt i Vassbygda, innerst i Eidevassdraget. Vassbygda kjennetegnes av store skogområder, kalkholdig fjell med flere grotter, våtmarksområder og vassdragets vann, elver og fossefall. Hytta ligger like ved Storvatnet og har plass for inntil 8 personer. Bilveien går helt til hyttedøra. Kalbekkvika er et av stedene med mest variert fiske, både etter sjøørret og laks, og ørret og røye. Gjestene her deler fisket i området med gjestene ved Sørengvatnet.

De aller fleste gyteområdene i vassdraget ligger i Fjellvatnet og Storvatnet slik at nesten all fisk må passere Øvereidet. Normalt oppleves et godt fiske her gjennom sesongen. Vanlig størrelse på sjøørreten er ca 1 kg. For laks er vanlig størrelse ca 2 kg. Største fisk/sesong er typisk 5-6 kg. Ca. 80% av fangsten er sjøørret.

Les mer om historien til Vassbygda

Boforhold

Kalbekkvika ligger rett ved Storvatnet. Båt og skogsbilveier gjør det lett å nå store naturområder. Hytten har god standard med strøm og innlagt vann og passer for opp til 6 personer.  Bilvei frem til hytten.

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Hovedhytte ca. 55 m2 med to doble soverom, kjøkken og stue med spisegruppe og sofagruppe. Separat soveanneks med dobbelt soverom. Separat soveanneks med enkeltseng.  Badstue, dusj, bad, vedskott og naust.

Ved Søbergsvatn ligger en Trelavvo med 4 benker/ liggeplasser. Dere disponerer denne i deler av oppholdet.  

Møbler og fasiliteter: Godt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin og ovn med induksjonstopp. Kjøleskap, ekstra fryser. Stort kjøkkenbord samt sofagruppe. 

Teknisk: Innlagt strøm, panelovner og peis. Trykkstyrt vannpumpe. Dusj og vanlig vannklosett (lukket system). 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: En 14” Pioner active båt med påhengsmotor i Storvatnet. Ekstra båt kan ordnes etter nærmere avtale. Dere disponerer også robåt i Sørengvatn, Søbergsvatn, Govatnet og i Strauman. Bensin samt flytevester 70-90 kg ligger i naust ved parkeringsplassen. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Sengetøy eller sovepose med putetrekk, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander: Brønnøysund lufthavn: 60 km. Værnes flyplass: 350 km. Nærmeste matbutikk er på Hommelstø, ca 20 minutters kjøring fra parkeringsplassen.

Utlevering av nøkkel: Nøkkel finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt for ankomst i god tid. 

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør til Vatnanveien 10, Velfjord. Avstikker ned til hytta er merket med et stort treskilt "Kalbekkvika".

Nærmeste nabo: Det er noen få hytter i området, men ingen som ligger slik at de kan ses eller høres fra Kalbekkvika.

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: nr. 1825 III og IV.

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter, noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet dersom dette blir bestilt i god tid.

Det er marginal mobildekning ved hytten. OK dekning enkelte steder på vannet og oppe i fjellet. 

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon!

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til fire jegere med to hunder eller seks jegere uten hund.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt

Teknisk gjennomgang

Gjennomgang av all informasjon som trengs før ankomst.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.