Urvold

Ca 35.000 dekar sammenhengende jaktterreng. Komfortabel hytte og gode fiskemuligheter!

Jakt Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Urvold kort oppsummert

  • Stort og variert jaktterreng
  • Komfortabel hytte rett ved Urvoldelven
  • Utrolige Urvold
  • Jaktstart 15. september

Jakt

Et ca. 35,000 da. stort jaktterreng, der det også er godt innlandsfiske, tilbys med utgangspunkt i Urvoldhytta og en annen hytte i terrenget. Området er variert og har en særpreget natur. Hytta ligger på tuftene fra gamle Urvold gård. Det er ikke lenger noen fast bebyggelse i området, og ikke andre hytter i jaktterrenget enn disse to. Det er privat skogsbilvei helt frem til Urvoldhytta, og godt fiske i området. Det er en høyspentlinje i området. Bortsett fra denne er det uberørt natur. Prisen inkluderer jakt for opp til 4 jegere med to hunder eller 6 jegere uten hund. Jakten er eksklusiv.

Jaktterrenget strekker seg fra 100-1000 moh. Urvoldhytta ligger ca 100 moh. Det er privat skogsbilvei helt frem til hytta, som ligger 27 km. fra Terråk og nærmeste COOP- butikk, 154 km. fra Namsos flyplass og 140 km fra Brønnøysund flyplass.

Tilbudet gjelder på ukebasis. Det leies normalt ut kun 2 ukers jakt per år.  Prisen gjelder for opp til 4 jegere med 2 hunder. Urvoldhytta holder høy standard, og har 4-6 sengeplasser. Dere kjører bil helt til hyttedøren. I tillegg er det en annen, liten og enkel hytte, Reppahytta, som kan brukes fritt etter forhåndsavtale. Den ligger i de indre deler av terrenget, ca. 170 moh. og er et godt utgangspunkt for fin skogsfugl og lirypejakt i norddelen av terrenget.

Lirype

Bestanden av lirype har vært brukbar de senere år, men på langt nær slik det var for 20 år siden. Jaktområdet har totalt ca. 11,000 da. lirypeterreng. Deler av terrenget er lett tilgjengelig og egner seg godt for jakt med hund. Andre deler ligger mer kupert og bratt tilkomst. Med tilgang på Glømmenterrenget utvider man lirypebiotopen betraktelig, men det varierer fra år til år hvor rypene oppholder seg.

Det er primært to oppganger til jaktområdet, og det kreves at det ikke jaktes for hardt i nærområdet. For å utnytte de indre deler anbefaler vi at man tar en overnatting på Reppahytta. Terrenget egner seg for 2-3 hunder.

Skogsfugl

I tillegg er det ca. 7,000 da. blandingsterreng for skogsfugl og lirype. Bestanden har vært brukbar de senere år. Bestanden varierer en del fra år til år, men området regnes sammen med Kalbekkvika som et av våre bedre skogsfuglområder. Skogsterrenget er relativt kupert og tunggått, men har på det jevne en god orrfuglbestand.

Fjellrype

Forøvrig er det gode områder for fjellrypejakt. Bestanden har vært god de senere år. Terrenget er relativt lettgått, men man må regne minimum ca. 40 minutters oppklatring for å komme seg inn i fjellrypeterrenget. Terrenget egner seg totalt for 6 jegere hvis man også utnytter fjellrypejakten og jakter uten hund.

Andre opplysninger

Det felles også noe hare i terrenget. Hvis man kommer over hare, rev, mår, ravn eller kråke, er det tillatt å jakte også på disse. Det er muligheter for å avtale fellingstillatelse på rådyr under jakten. Gjennomgående er det store dyr og fine gevir. Det er gode fiskevann i området.

Kartreferanse: M711: Nr. 1825 III og litt på 1825 II.

Beliggenhet

Noe av det spennende med Bindal er at naturen er så allsidig. Noen få km. inn fra det frodige og åpne landskapet i Åbygda og i like kort avstand til Tosenfjorden, er du inne i Urvold. Her opplever du en helt annen verden, og kan vanskelig skjønne at folk har livberget seg på en så liten og avsidesliggende plass. Fjellene reiser seg nesten truende rundt deg på alle kanter og det tar litt tid før du skjønner hvor elveløpet har funnet veien ut igjen. Storslagent, variert og vakkert er det her, et godt utgangspunkt for fjellturer og spennende jakt og fiske for de som liker at omgivelsene ikke er velfriserte og uten utfordringer. Det er lenge siden gården ble fraflyttet og våningshuset var for dårlig til å la seg restaurere. I stedet ble det satt opp en moderne hytte på de gamle tuftene

I gammel tid var det bare gangstier som forbandt Urvold med omverdenen. Nå kjører du bil helt frem på en skogsbilvei som slutter rett forbi hytta. Det er flere kilometer til nærmeste nabo.

Urvoldvassdraget er ca. 14 km. langt fra starten mellom Glømmen- og Granbostadfjellene i Bindal til utløpet i Tosenfjorden. De nederste 3 km. er lakseførende, med en rik forekomst av sjøørret og bra med smålaks. Dette er dessuten et av de sydligste vassdrag i landet med en god forekomst av sjørøye.

Den lakseførende delen består av Urvoldelven, som renner ut i Urvoldvatnet, Urvoldvatnet på ca 2 km og den 300 meter lange elven som munner ut i Tosenfjorden ved Ureidet.

Urvoldelven renner rett forbi hytta, og er lakseførende opp til ca 500 meter ovenfor hytta. Det øverste parti av elven er stri, men med noen fine plasser for fluefiske. Etter ca 500 meter blir elven roligere, og får deretter en lang kulp på ca 200 meter med svært klart vann. Under gytingen i oktober har vi registrert oppunder 1000 gytefisk i dette partiet av elven. Deretter blir elven igjen striere før den renner ut i Urvoldvatnet.

Les mer om historien til Urvold

Boforhold

Urvold ligger ved øvre elv i et vernet vassdrag, langt fra nærmeste nabo. Det er bilvei frem til døren. Hytten har god standard med solcellestrøm og innlagt vann, og passer for opp til 6 personer.

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Hovedhytte ca. 45 m2 med to doble soverom. Kjøkkenkrok, , spisebord med stoler og sofagruppe. Separat uthus med vedfyrt badstue/tørkerom og dusj. Vedskott. Utedo. Naust ved Urvoldvatn.

Møbler og fasiliteter: Godt utstyrt kjøkken med kjøleskap og propankomfyr med stekeovn.  Sofagruppe som kan omgjøres til dobbeltseng,  kjøkkenbord med stoler. 

Teknisk: Kraftig solcelleanlegg med 12V/230V. LED-lys. Strømaggregat for lading av batterier. 230V Vannpumpe med trykktank. Automatisk propanvarmer for oppvarming av vann.  Propankomfyr, propan kjøleskap. 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: Tre robåter i Urvoldvatn. Robåt i Repavatn. Mulighet for å leie båt i Glømmen. Flytevester 70-90 kg ligger i naust ved vannet. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Sengetøy eller soveposer med putetrekk, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander:Til Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km fra hytten. 

Utlevering av nøkkel: Nøkkel  finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt samt ikke minst møtested i god til før ankomst.

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør til Urvollveien 976, Terråk. 

Nærmeste nabo: Ureidet ca. 3 km.

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: 1825 III og litt på 1825 II

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter, noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med seg sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet dersom dette blir bestilt i god tid.

Det er marginal mobildekning ved hytten. OK dekning enkelte steder på vannet og oppe i fjellet. 

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon!

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til fire jegere med to hunder eller seks jegere uten hund.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt

Teknisk gjennomgang

Gjennomgang av all informasjon som trengs før ankomst.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.