Harangsfjorden

Kupert og spennende terreng for spreke jegere. Fiskerett i Eidevassdraget under første jaktuke!

Jakt Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Harangsfjorden kort oppsummert

  • Kupert og variert terreng for den spreke jegeren
  • Hytte med idyllisk beliggenhet
  • Eventyrlige Eidevassdraget

Jakt

Et ca 30,000 da stort og variert jaktområde tilbys med utgangspunkt i hytta på Sagmestereidet. Terrenget ligger rundt Eidevatn og store deler av området har nå fått barkskogvern.Området er utgangspunkt for storfugljakt, lirype- og fjellrypejakt. Det er også noen gode fiskevann i området, som gjestene kan benytte. Jakten er eksklusiv, og det finnes ikke bebodde hytter i jaktterrenget.

Jaktområdet strekker seg fra ca 30-800 moh. Hytta ligger på ca 20 moh. Terrenget er nokså kupert, og vi anser terrenget som svært krevende sammenlignet med våre andre terreng. Likevel, kanskje et av våre mest spektakulære terreng? Avstand til Terråk: ca 25 km med båt. Fra Kalbekkvika: ca 10 km nedover Eidevassdraget fordelt på to båtturer.

Tilbudet gjelder på ukebasis. Det leies normalt ut kun 2 ukers jakt pr. år. Prisen gjelder for opp til 4 jegere med 2 hunder. Hytta ligger med vakker utsikt utover Harangsfjorden. Hytta og et soveanneks er av god standard og har 6 faste senger. Det er også en separat badstue. Man kan enten ta seg til hytta via skyss fra Røytvold eller fra Terråk og inn til hytta.

Lirype

Terrenget har ca 5,000 da lirypeterreng av middels kvalitet. Bestanden er veldig varierende. Terrenget er bratt og kupert, men fullt jaktbart.

Skogsfugl

I tillegg er ca. 20,000 da. av området skogbevokst med brukbar bestand av skogsfugl. Skogsfuglterrenget nås dels til fots fra hytta, dels ved å bruke båten innover Eidevatn.

Fjellrype

Forøvrig er det ca 4,000 da. med brukbare områder for fjellrypejakt. Fjellrypebestanden har vært bra i de senere år, men bestanden svinger mer her ute enn ved våre terreng i Åbjøra-regionen.

Andre opplysninger

Det er gode fiskevann i området, og vi anbefaler at man også tar med fiskestang. Frem til 15/09 er sjøørret- og laksfisket også åpent. Det finnes også noe hare i terrenget. Hvis man kommer over hare, rev, ravn eller kråke, er det tillatt å jakte også på disse artene. To båter med motor er til disposisjon i Eidevatn. Ved adkomst via Storvatn/Fjellvatn kan båt formidles.

Kartreferanse: M 711: Nr. 1825 III og IV.

Beliggenhet

Ingen reiser uberørt fra Sagmestereidet. Uansett vær og vind; har du først opplevd stedet, vil du ønske deg tilbake. Ikke rart, siden det ligger innenfor den delen av Bindal og Sømna som inngår i UNESCO’s foreslåtte liste over Jordens fremste naturmiljøer.

Hytta ligger fritt på en høyde med utsyn over Eide-elva og videre utover Harangsfjorden . Snur du deg østover møter blikket til et av norges største barskogvernområder; det store, nedre Eidevatnet, omkranset av fjell og med et unikt biologisk mangfold. Der er sjeldne planter, lav og sopparter, urskog, store kalkgrotter, og det fortelles at det en gang bodde en på Eidet som fant sin egen sølvgruve, og lagde skjeer i rent sølv, fra gruva et sted inne i Urstjønndalen.

Les mer om historien til Harangsfjorden

Boforhold

Sagmestereidet er en komfortabel hytte for opp til 6 personer og ligger med en helt spesiell utsikt over fjorden og Eidevatn. 

Hovedytten er 35 m2 og inneholder kjøkken, stue og ett dobbelt soverom. Separat anneks med to doble soverom. Dusj, badstue/tørkerom og uthus for ved. Utedo. 

Hytten holder høy standard med vann, strøm (solcelle), vanlig elektrisk kjøleskap og propankomfyr. 

Se "Viktig informasjon for Sagmestereidet" nederst på denne side for ytterligere detaljer. 

Priser

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon.

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan etc. Prisen gjelder for opp til fire jegere med opp til to hunder.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt

Viktig informasjon for Sagmestereidet

Ankomst og veibeskrivelse

Avtal oppmøtetid med vår representant. Dersom ikke annet er avtalt: Kjør til Røytvoll. Dere blir skysset over vannet til Flytebryggen på Sagmestereidet. Følg stien opp til hytten. På fjære sjø er det kortest å gå langs fjorden. Se kart 

Du kan også se på dette kartet i Google maps. Det inneholder eiendomsgrenser med mere. Grunnkartet til Google er ganske dårlig, så vi anbefaler at du benytter offline kart fra Norgeskartet i tillegg. Appen er best. 

Avstand Rørvik flyplass: 93km Brønnøysund 63 km. Trondheim 290 km. Nærmeste butikk: Terråk ca 40 minutters båttur. Vi anbefaler å supplere for hele uken på forhånd.

Fasiliteter
  • Skyssing med båt over fjorden
  • 3 båter med påhengsmotor og bensin i Eidevatn
  • 1 båt med motor i fjorden
  • 6 faste sengeplasser pluss sovesofa
  • 6 sett med dyne/pute 
  • Solcelleanlegg med  12+230V uttak 
  • Vanlig elektrisk kjøleskap
  • Propankomfyr med fire bluss
  • Gryter, kopper og kar til 8 personer
  • Dobbel Utedo
  • Dusj
  • Badstue/tørkerom
  • Flytevester 70-90kg ved parkeringsplassen
  • Det er normalt bra med blåbær, tyttebær, multer, kantarell og andre sopp i området (sesongavhengig)

Inkludert i prisen: Båt, bensin, propan, ved, såpe, dopapir og andre forbruksartikler

Ikke inkludert i prisen: Sengetøy, vask ved avreise

Fiskeplasser etc.

Norgeskart gir deg gode kart og flybilder. Det er mulig å laste ned Norgeskartappen slik at du får offline kart under oppholdet. 

Dersom du åpner Google Earth med denne lenken, får du et kart med mye informasjon, inkludert stier i fjellet. Du bruker mus i kombinasjon med CTRL- eller ALT-tasten for å håndtere kartvisningen. Velg "din hytte" i Innholdsmenyen for å få 3D-visning fra området. 

Strøm/vann/gass

Dette punkt er for teknisk interesserte eller dersom dere mot formodning får tekniske problemer under oppholdet

Det er flekkvis mobildekning i området. Ikke stol på mobilen for sikkerhet i fjellet. 

Strømsystem:

1400W solcellepanel med 9 kWh litiumbatteri og 230V omformer. Kraftig strømaggregat for å kunne lade batteribank.  Strøm brukes til å drifte vannsystem, lys og kjøleskap. Dersom dere har problemer:

  1. Sjekk om forbrukssikringene eller batteriet er skrudd av
  2. Sjekk om det er strøm på batteriet. Det skal lyse grønt på blå inverter.
  3. Dersom du mangler strøm: Fyll bensin på aggregat i vedskjulet og start det manuelt. La det gå ca. 6 timer.

Vannsystem:

En vanntank ved annekset fylles når du kjører aggregatet. Høydeforskjellen gir vann i kranen og trykk til varmtvannsbereder ved dusjen. Dersom dere har problemer:

  1. Sjekk at det er vann på tanken. Kjør evt. aggregat. 
  2. Dersom det kommer vann, men at det ikke blir varmt:
    1. Sjekk om det er gass
    2. Trykk inn termosikring på toppen av berederen

Propan:

Propan benyttes til å varme vann samt til koking.

    • Ved propanflaskene er det en flaskevelger. Grønt: Ikke gjør noe. Rødt: Bytt den flasken som er tom og vri pil mot den flasken det er minst i. Ikke bytt flasker som ikke er tomme.

  • Bytte av propanflasker: Skru av gassen med vippebryter på ventilen. Ventil løsnes ved å løfte opp den svarte ringen. Ny flaske monteres ved å klemme sort ring oppover, presse regulator ned på ny flaske og presse ned den svarte ringen for å låse. Når flasken er korrekt montert skal det være mulig å løfte flasken etter regulatoren. Ekstra gassbeholdere står i uthuset. Ta med tomme gassbeholdere tilbake over Åbjørvatn og plasser de i naustet ved bilen.