Åbjørdalen

Ca. 50.000 dekar sammenhengende jaktterreng og gode fiskemuligheter.

Jakt Beliggenhet Boforhold Priser og bestilling Info ved ankomst

Åbjørdalen kort oppsummert

 • Stort og variert jaktterreng
 • Komfortabel hytte med 8 sengeplasser
 • Åbjørdalen – en komplett naturopplevelse

Jakt

Et ca. 50,000 da. stort og variert, sammenhengende jaktterreng med et bra innlandsfiske tilbys med utgangspunkt i Åbjørstua. Det er ikke lenger noen fast bosetting i Åbjøraområdet, og det finnes ikke bebodde hytter i jaktterrenget. Jaktterrenget strekker seg fra 100-1000 moh. Hytta ligger 100 moh. Avstander fra Åbjørvatn til: Tettstedet Terråk og COOP- marked: 30 km, Namsos flyplass 154 km, Brønnøysund 140 km.

Tilbudet gjelder på ukebasis. Det leies normalt ut kun 2 ukers jakt pr. år. Prisen gjelder for opp til 6 jegere med 3 hunder.

Åbjørstua ligger ved indre ende av Åbjørvatn. Hytta ligger i gammelt kulturlandskap, sentralt i Åbjøraområdet. Åbjørstua er godt utrustet, og har god plass til 8 personer. Gamlestua ligger ca 100 meter unna, og blir under rypejakten benyttet for jakt på terrenget Åbjøra Sør. Adkomst er med bil til Åbjørvatn, og båt 4 km. over vannet, opp elva til hytta. Fra båten er det ca 300 meter til hytta.

Lirype

Jaktområdet har ca. 15,000 da. lirypeterreng. Bestanden har vært brukbar de site årene, men en liten oppgang i 2019-2020. Fra hoveddalføret er det i liene nokså bratt opp mot fjellet. I enkelte sidedaler og øverst i lisidene finner man brukbare områder for lirypejakt med hund. Deler av hundeterrenget er grovkuppert og bratt. Lirypejakten egner seg for 2-3 hunder.

Skogsfugl

Det er i tillegg ca. 1,000 da. blandingsterreng for skogsfugl og lirype. Skogsfuglbestanden varierer mye fra år til år avhengig av mattilgang i Åbjørdalen, men pleier å være brukbar.

Fjellrype

Det er gode og store områder for fjellrypejakt, og bestanden har vært stabilt bra i de senere år. Det må regnes ca 50 minutters gange fra hytta til fjellrypeterrenget.

Andre opplysninger

I Åbjørvatnet er det først og fremst garnfiske. Det er tatt ørret på over 4 kg i Åbjørvatnet. Om vinteren er det godt isfiske i Åbjørvatn. Fiskerett følger med i en leieavtale om jakt, men det inkluderer IKKE fiske i Åbjøra (elva). Fiskeretten gjelder fra terskel ved utløpet av Åbjørvatn. Les også vår side som beskriver innlandsfisket i området. På grunn av faren for sykdomssmitte tillater vi ikke å sette medbragte garn, men garn lånes ut ved ankomst. Det er ikke mobiltelefondekning ved hytta.

Kartreferanse: M711: NR.1824 I og IV, og 1825 II og III.

Beliggenhet

Oldtidsfunn og gravhauger viser at her har det vært bosetting helt siden Vikingtiden. Kanskje var det fredløse som først søkte tilflukt til denne avsidesliggende dalen? Så fant de at naturressursene var store med skog og vilt, med store velegnede områder for korndyrking, beitemarker og gode fiskevann. Men først i år 1611 finner vi den første brukeren vi kjenner ved navn. Deretter bodde det folk fast på gården helt frem til 1954. Det gamle våningshuset står fortsatt, men våre gjester bor på en moderne hytte på den samme innmarken.

Området innover Åbjørdalen er lett å ta seg fram i med bruer over Kvennelva og Kjerringdalselva, og det er flåte på kabeltrekk over elva ovenfor Gardsfossen. En gammel traktorvei fra tømmerfløtningens tid går fra båtstøen og ca. 5 km. innover dalen til Kjerringdalselvas utløp. Den er lett å gå, og det er til dels mulig å bruke medbrakt sykkel. Vanligvis er det godt med multer og andre bær på sensommeren i Åbjøra.

Les mer om historien til Åbjørdalen

Boforhold

Åbjørstua er en av våre største hytter og har høy standard med solcellestrøm og innlagt vann. Den har en idyllisk beliggenhet og passer for opp til 8 personer. Ca. 300 meters gange på en traktorvei fra båtstøen til hytten.

Bygningsmasse

Bygningsmasse: Ca 100 m2 inkl. stue, kjøkken, fire doble soverom, vaskerom med dusj, jordkjeller,  separat uthus for ved og separat utedo. Terrasse og utvendig bålplass. I tillegg disponerer dere et gammelt våningshus på ca 80 m2 med soveplass for inntil 8 personer. Dere disponerer også en Moelvenbrakke med 3 sengeplasser som ligger ca 5 km lenger opp i vassdraget, ved Reingardsmyra.

Møbler og fasiliteter: Sofagruppe, 2 "godstoler", kjøkkenbord med 8 stoler. Dyner og puter til 8 personer.  Propankjøleskap med fryseboks, gasskomfyr med stekeovn, ekstra koketopp (8 bluss til sammen). Vedfyrt tørkerom. Utedo. 

Teknisk: Kraftig solcelleanlegg med 12V/230V. LED-lys. Stort strømaggregat med autostart. 230V Vannpumpe med trykktank. Automatisk propanvarmer for oppvarming av vann.  Propankomfyr, propankjøleskap. 

Utstyr og forbruksartikler

Båter: En 14” Pioner active båt med påhengsmotor. Ekstra båt kan ordnes etter nærmere avtale. Bensin samt flytevester 70-90 kg ligger i naust ved parkeringsplassen. Andre størrelser må avtales.

Ting dere ikke trenger å ta med: Service, bestikk, kopper og kar, dopapir, tørkepapir, såpe, stearinlys, lampeolje, ved, propan og bensin.

Ting dere må ta med: Soveposer, førstehjelputstyr, GPS, kart/kompass, mat etc. 

Adkomst

Avstander: Rørvik lufthavn: 110 km, Brønnøysund lufthavn: 130 km. Værnes flyplass: 300 km. Nærmeste matbutikk er på Terråk, ca 30 km fra parkeringsplassen.

Utlevering av nøkkel: Nøkkel finnes i kodeboks ved hytten. Kode oppgis av vår representant. Avtal tidspunkt samt ikke minst møtested i god til før ankomst.

Kjørebeskrivelse til hytte:  Kjør mot Åbjørveien 621, 7980 Terråk i navigator, men fortsett rett frem og parker ved Åbjørvatn. Ta båt over vannet og opp nedre del av elven Åbjøra. Båtstøen er ca 250 meter fra hytten.

Nærmeste nabo: Åbjørneset ca 1 km, Granbostad ca 5 km.

Norgeskart med hytteplassering 

Papirkart: M711- serien: nr. 1824 I og IV og 1825 II og III.

Vi anbefaler å laste ned "Avenza offline maps". Legg in Bindal som bakgrunnskart. Velg ikon for kartlag, ikon for nedlastning og trykk på QR ikon for å scanne koden under. Dere har da et offline kart på mobilen med eiendomsgrenser, ruter noen av stedene det er lett å gå feil, samt plassering av båter, hytter etc. 

Manuell kobling til kartet.

Praktisk informasjon

Dere må ta med sengetøy eller sovepose+ putetrekk.

Dere vil bli tatt imot av vår representant, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt (se adkomst). Det er som regel mulig å skaffe guide under oppholdet.

Det er ikke mobildekning ved hytten, men enkelte steder oppe i fjellet. Dekning med Telenor: knappe 10 minutters kjøring fra parkeringsplass. Dekning med Netcom: ca 30 minutters kjøring fra parkeringsplass.

Det er vanligvis bra med blåbær, tyttebær og multer i området. Det er mulig å plukke sopp (kantarell, piggsopp etc.) på høsten

Priser

Utleid på åremål – ta kontakt for mer informasjon!

Inkluderer:

Hytte, jaktrett, fiskerett, båt med motor, bensin, ved, propan etc.

Prisen gjelder for opp til seks jegere med tre hunder eller seks jegere uten hund.

Bestillinger og tilgjengelighet

For bestillinger, spørsmål e.l. benytt kontaktskjemaet eller ring 904 01 799.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss.

Ta kontakt

Informasjon ved ankomst

Spesifikk informasjon for Åbjørstua:

Ankomst

Ring oss i god tid før ankomst for å få kode til nøkkelboks samt for å avtale møtested.

Dersom det er avtalt at dere skal innom vårt kontor i Sørfjordveien 10:

Når du kommer inn til Terråk sentrum, passerer du en bensinstasjon på høyre hånd. Etter 6 lyktestolper forbi bensinstasjonen: Ta opp til høyre og hold til høyre opp oppkjørselen til et stort gult hus. Kontoret ligger i fløyen på venstre side.

Hvordan finne hytten:

Kjør (tilbake) til bensinstasjonen. Følg skilt mot Åbygda (Vassåsveien). Etter 7 km ta til høyre mot Åbygda (skiltet). Etter 12 km: Ta til venstre på grusvei mot Åbjørvatn (stort treskilt). Etter ca 10 km: Parker ved Åbjørvatn og ta båt over til hytten.

Leia opp Åbjøra fra munningen til fortøyningsplass ved Åbjørstua. Svarte kryss i elven indikerer grunner, og grønn strek viser løypen opp elva. Stort svart kryss indikerer Åbjørstua.

Vær VELDIG forsiktige når dere nærmere dere elvemunningen og i første sving. Det er grunt og lett å ødelegge propellen. Legg til 300 meter etter andre sving og bruk melketrallen til å hjelpe dere med bagasjen opp til hytten.

Vi anbefaler på det sterkeste å installere gratisprogrammet Avenza offline maps. Dere har da GPS-spor, grenser etc. (se punktet Før Ankomst).

Teknisk utstyr

Strømsystem:

1400W solcellepanel med 9 kWh litiumbatteri og 230V omformer. Honda EU70 Strømaggregat som starter automatisk ved behov. Strøm brukes til å drifte vannsystem, lys og kjøleskap. Dersom dere har problemer:

 1. Sjekk om forbrukssikringene eller batteriet er skrudd av
 2. Sjekk om det er strøm på batteriet. Det skal lyse grønt på blå inverter.
 3. Dersom du mangler strøm: Fyll bensin på aggregat i vedskjulet og start det manuelt. La det gå ca. 6 timer.

Vannsystem:

Hele systemet er automatisk og består av en 230V trykkpumpe nede ved elven og en propanbereder som varmer opp vannet når man tapper varmtvann. Dersom dere har problemer:

 1. Sjekk at 230V inverter er påskrudd og gir strøm (grønt lys)
 2. Sjekk at vannpumpen er påskrudd
 3. Dersom det kommer vann, men at det ikke blir varmt:
  1. Sjekk om det er gass
  2. Trykk inn termosikring på toppen av berederen

Propan:

Propan benyttes til å varme vann samt til koking.

  • Ved propanflaskene er det en flaskevelger. Grønt: Ikke gjør noe. Rødt: Bytt den flasken som er tom og vri pil mot den flasken det er minst i. Ikke bytt flasker som ikke er tomme.

 • Bytte av propanflasker: Skru av gassen med vippebryter på ventilen. Ventil løsnes ved å løfte opp den svarte ringen. Ny flaske monteres ved å klemme sort ring oppover, presse regulator ned på ny flaske og presse ned den svarte ringen for å låse. Når flasken er korrekt montert skal det være mulig å løfte flasken etter regulatoren. Ekstra gassbeholdere står i uthuset. Ta med tomme gassbeholdere tilbake over Åbjørvatn og plasser de i naustet ved bilen.
Fiskeplasser etc.

SETT INN KART MED FISKEPLASSER OG BESKRIVELSER